Держпрограма оренди житла з правом викупу дозволить вирішити проблему недобудов - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держпрограма оренди житла з правом викупу дозволить вирішити проблему недобудов - експерт

Казна та Політика
1138
Державна програма «Оренда житла з правом викупу», прийняття якої очікується в травні, може стати каталізатором завершення будівництва заморожених житлових об’єктів.
Таку думку висловив голова ради директорів M CONSULTING GROUP Валерій Мещеряков, повідомили в прес-службі компанії.
«Оскільки нова соціальна програма націлена на первинну нерухомість, для будівельних компаній це буде хорошим імпульсом і підтвердженням джерела фінансування для закінчення будівництва тих об’єктів, які зараз перебувають у незавершеній стадії», – цитує Мещерякова прес-служба компанії.
Крім того, експерт вважає, що при вдалому старті програми через 1-1,5 роки почнеться фінансування нових об’єктів, орієнтованих під цю програму.
«Програма стане хорошим мотиватором для будівельної галузі, особливо для системних забудовників, які будують масово у великих обсягах. Для них це за існуючої ліквідності ринку буде потужним імпульсом для реалізації їхнього житла», – прогнозує Мещеряков.
Як повідомлялося, в Державній іпотечній установі (ДІУ) очікують запуску держпрограми оренди житла з правом викупу під 3% в травні 2013 року. Вона передбачає компенсацію з бюджету процентної ставки (між ставкою рефінансування ДІУ і ставкою в 3% для покупця). Головними перевагами програми для покупців чиновники називають відсутність першого внеску і відносно невеликий щомісячний платіж. За даною держпрограмою купується нове, здане в експлуатацію житло на первинному ринку, повністю готове для проживання.
Програма активізації економіки на 2013-2014 роки передбачає залучення на реалізацію програми забезпечення громадян житлом шляхом оренди з правом викупу під 3% річних 6,6 млрд грн під державні гарантії, з яких 1 млрд грн в 2013 р. (для придбання 3030 квартир), 5,6 млрд грн – в 2014 р. (для придбання 16970 квартир).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас