Янукович сам вірить у те, що говорить про "покращення" - політолог — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович сам вірить у те, що говорить про "покращення" - політолог

Казна та Політика
4757
Українці не вірять словам президента Віктора Януковича щодо покращення їхнього добробуту і не сприймають їх усерйоз. Адже його не вважають авторитетним джерелом більшість громадян.
Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.
“З одного боку, президент сам вірить у те, що говорить. Це дуже важкий випадок. Якщо так сприймає реальність політичний керівник країни, це небезпечно не лише для нього, але й для всієї держави. З іншого боку, такі слова українська офіційна машина пропаганди розтиражує. Людям будуть втовкмачувати офіційні догми, як от — жити стало краще. В результаті десь у Південній Україні скажуть: “Ну що ж, значить, покращення все-таки настало”, – говорить політолог.
Він також підкреслює, що заяви президента абстрактні. Тому вони не дуже зачіпають українців: “Немає конкретики. Перше обличчя ставить під удар свій авторитет, заявляючи, що жити стало краще, жити стало веселіше. А люди у цю мить відчувають, що жити стало важче і навпаки не так весело. Янукович говорить абстрактні речі. Ми сприймаємо ці слова про доходи населення наче мова йде про нас із вами. А він може мати на увазі будь-яку категорію населення”.
“Можливо, добробут своєї сім’ї. Такі заяви президента, які не відповідають дійсному станові речей, злять людей. Однак не дуже сильно. Вони ж не вперше чули від нього брехню. Було вже і “почую кожного”, і “покращення вже і зараз”. За соціологічними даними довіряють президентові 17-18%. Оці люди можуть йому вірити та ображатися, коли він зраджує їхню довіру. Більшість же просто не звертають уваги на його слова. Коли джерело інформації не об’єктивне і не варте довіри, ми не переживаємо за те, що його слова — брехня”, – розмірковує Небоженко.
На думку політолога, більше ображають українців поради прем’єр-міністра Миколи Азарова.
“Ми чуємо від Азарова: рубайте капусту, працюйте на городах, шукайте роботу. Такі поради, на зразок, якщо у вас немає хліба, їжте тістечка, здатні справді розізлити людей. Таке казала королева Марія-Антуанетта, коли повсталі французи прийшли до її палацу. Королева не змогла усвідомити, що немає тістечок. Таке може вивести людей. Подібні поради більше ображають українців, які й так затягнули пояси, аніж абстрактні заяви президента”, – каже він.
Політолог також зауважив, що заява президента може бути спрямована на зовнішнього слухача.
Нагадаємо, Янукович заявив, що в Україні вдалося забезпечити зростання доходів населення, соціальних виплат попри складну економічну ситуацію у світі. Зокрема він запевнив, що реальні доходи населення торік зросли на 14%.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас