Віце-прем'єр пропонує реформувати Укравтодор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Віце-прем'єр пропонує реформувати Укравтодор

Казна та Політика
2444
Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул представив Концепцію стратегії розвитку автодорожнього господарства і підкреслив необхідність реформування “Укравтодору”. Про це повідомили в прес-службі уряду.
За повідомленням, Концепція була розроблена на основі аналізу кращих практик розвитку та управління автодорожнього господарства в країнах Європейського Союзу.
Також під час презентації віце-прем’єр-міністр зазначив, що необхідно реформувати “Укравтодор”.
“Неефективно, коли планування, функції замовника, контроль, а часто і виконання робіт зосереджені в одному відомстві. Необхідна нова система”, – сказав Олександр Вілкул.
За його словами, функцію стратегічного планування з розвитку дорожнього господарства необхідно закріпити за Мінінфраструктури, контролю якості доріг – за Укртрансінспекцією. А “Укравтодор” в запропонованій Олександром Вілкулом новій стратегії повинен виступати тільки замовником робіт доріг державного значення – таких доріг в Україні 52 тис. км.
При цьому 117,7 тис. км доріг місцевого значення разом із фінансуванням віце-прем’єр-міністр пропонує передати до сфери відповідальності облдержадміністрацій і особисто голів ОДА, щоб персоніфікувати відповідальність за якість таких доріг в кожній області.
“Реформування системи “Укравтодору” має супроводжуватися збільшенням фінансування на утримання, ремонт і будівництво доріг з передбачених у бюджеті на цей рік 16,9 млрд грн до 40 млрд грн на рік”, – підкреслив О.Вілкул.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас