З кіпрських банків у першій половині березня було виведено близько 4 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З кіпрських банків у першій половині березня було виведено близько 4 млрд євро

Кредит&Депозит
594
На Кіпрі в першій половині березня 2013 року було виведено за кордон близько 4 млрд євро. Про це повідомляють кіпрські ЗМІ.
Виведення коштів відбулося перед тим, як Єврогрупа в березні цього року прийняла рішення про “стрижку” великих депозитів, що перевищують 100 тис. євро. Прізвища осіб та назви компаній були представлені 9 квітня Центробанком Кіпру в парламентську комісію з етики в діяльності громадських інститутів. У списку вказані 6 тис. фізичних та юридичних осіб. Досі імена та назви компаній не розголошувалися.
У списку фігурують імена дочки президента Кіпру Елси Анастасіадіс і екс-міністра фінансів Міхаліса Сарріса. Однак суми, переказані ними за кордон, не уточнюються. За інформацією кіпрського телеканалу “Мега”, в першій половині березня з острівної республіки було виведено близько 4 млрд євро.
Раніше повідомлялося, що деякі жителі республіки знали заздалегідь про підготовку до реструктуризації банків і вивели кошти за кордон. До прикладу, в ЗМІ писали про сотні мільйонів євро, виведених із закритих кіпрських банків через їхні закордонні філії у вигляді гуманітарної допомоги.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас