Газпром назвав реверсні постачання Україною газу з Європи "шахрайською схемою" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром назвав реверсні постачання Україною газу з Європи "шахрайською схемою"

Енергетика
4966
Схеми, організовувані Україною щодо отримання газу в Європі, нагадують шахрайські, заявив голова правління ВАТ “Газпром” Олексій Міллер.
“Що стосується питання реверсних поставок газу з території Європейського Союзу в Україну. Ми добре знаємо про ці плани, але у нас є підозра, що нема ніяких реверсних поставок. Взагалі, де-факто – фізично газу не передбачається, передбачається використовувати “газпромівський” газ в якийсь віртуальний реверс”, – сказав він.
“Тобто “газпромівський” газ заходить в Європу і тут же повертається в Україну. Він не просто так закачується: на кордоні робиться закільцювання, і на газовимірювальній станції показується, нібито, певні обсяги “газпромівського” газу в реверсному режимі поставляються в Європу, а відповідно – на європейський ринок. Це схеми, які нагадують якісь шахрайські схеми. З ними просто-напросто треба розбиратися”, – сказав Міллер.
Нагадаємо, Україна останніми роками наполегливо добивається зниження ціни на газ, в нинішньому вигляді, згідно із заявами керівництва країни, вона становить серйозну загрозу для національної економіки.
Зараз Україна прагне знайти інші шляхи імпорту газу і збільшує власний видобуток, покладаючи особливі надії на розробку родовищ шельфу Чорного моря, а також на видобуток нетрадиційного сланцевого газу.
Росія у свою чергу пропонує Україні приєднатися до МС як повноправний член, обіцяючи істотне зниження вартості енергоносіїв. Києву заважає приєднатися до союзу прагнення укласти угоду про асоціацію з ЄС.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас