Форекс - огляд ринку за понеділок і прогноз на вівторок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Форекс - огляд ринку за понеділок і прогноз на вівторок

Валюта
211
І знову після п’ятничної ейфорії на ринки прийшло важке похмілля. EUR/USD повернулася до рівнів середи, а GBP/USD, навпаки, відновилася, хоча не повернувши навіть п’ятничні втрати. У підсумку, EUR/USD закрила добу в районі 1,3515, а GBP/USD – в області 1,5760.
EUR/USD потрапила під атаку з самого початку торгового дня, так як корупційний скандал, що вибухнув в Іспанії, а також виступи деяких представників регіону розполохали інвесторів. Тепер про все по порядку: уряд прем’єр-міністра Іспанії отримав звинувачення в нелегальних надходженнях, після чого з’явилися заклики про відставку Рахоя. Все почалося ще минулого тижня зі статті в El Pais і, незважаючи на спростування, набирає обертів в країні, яка переживає найжорстокішу кризу і найвище безробіття. У підсумку, пара від рівня відкриття 1,3642 скотилася до мінімуму 1,3504 і завершила торги 10 пунктами вище.
GBP/USD, навпаки, був сповнений сил і енергії, отримуючи пристойну підтримку від динаміки EUR/GBP. На пару не змогли чинити вплив навіть слабенький дані з ділової активності в будівельному секторі: PMI залишився на колишньому рівні 48,7, всупереч прогнозам зміцнення до 49,7, продовжуючи залишатися в зоні спаду з жовтня минулого року. Тим не менш, пара все ж змогла від рівня відкриття 1,5678 пробитися вище 1,57 і досягти максимуму 1,5771, завершивши торги зовсім недалеко від нього.
Схоже, не протверезіли тільки бики по USD/JPY, які допомогли парі від рівня відкриття 92,75 пройти 93,00 і досягти максимуму 93,17, і тільки звідти скотитися в район 92,30 в рамках корекції після невдалого прориву.
Прогноз на вівторок, 5 лютого 2013 року
Перспективи відставки Рахоя збаламутили ринки, так як будь-який новий привід для нестабільності, особливо в нестабільній Іспанії, може знову підірвати довіру інвесторів і відправити дохідність за держоблігаціями до небувалих рівнів. А це означає, що країна не зможе сама фінансувати свій борг, і змушена буде звернутися по допомогу. Вся ця історія підкреслює, наскільки поточне відновлення в єврозоні, про яке багато говорять, але ще мало хто бачив, залишається крихким. Таким чином, корекція по EUR/USD може продовжитися, особливо якщо тиск на Рахоя посилиться, і він подасть у відставку. Після пробою 1,35 наступна мета на 1,3430.
Поки EUR/GBP падає, GBP/USD зростає. Тепер це даність, валюти знову конкуренти, так само як і єврозона з Великобританією. Як тільки одній стане непосильна ноша у вигляді «дорогої» національної валюти, друга тут же на цьому наварить. Тим не менш, сьогодні публікують PMI у сфері послуг. Показник минулого місяця вперше за довгий час спустився нижче 50. Якщо це був лише сезонний одноразовий спад, і індекс повернеться вище позначки, чекайте нової хвилі зміцнення пари в район найближчого опору 1,58. Якщо ні, GBP/USD доведеться падати, назад до 1,5680.
Очевидно, ієна дійсно увійшла в режим розпродажів, і недавні коментарі офіційних осіб, які підтвердили своє задоволення рівнем 100 по USD/JPY, тільки підігрівають попит на пару. Крім того, свою роль відіграє і протистояння «Банк Японії проти Федрезерву». Гравці чекають ще більш м’якої політики від наступника Сіракави, який буде оголошений у квітні, в той час як члени FOMC починають говорити про варіанти виходу з QE3. Так що перевага в «валютних війнах» очевидна.
Таким чином, на найближчий час метою для пари буде рівень 93,60, що відзначався раніше в березні 2010 року, в той час як середньостроковим орієнтиром залишається 95,00. У нас ще залишається час для досягнення зазначених цілей перед початком репатріаційного періоду, який припадає на кінець фінансового року в Японії.
За матеріалами:
forexclub
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас