Форекс - огляд ринку за тиждень з 14 по 18 січня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Форекс - огляд ринку за тиждень з 14 по 18 січня

Валюта
126
Американський долар трохи підсилив свої позиції в період з 14 по 18 січня в міру того як фінансові інструменти чутливі до економічного зростання коректувалися після бурхливого зростання минулого тижня. Макроекономічна статистика, що надійшла в цей період, просигналила про подальше зростання найбільшої економіки світу. Дані щодо роздрібних продажів виявилися кращими від очікувань, а цифри щодо інфляції поки відповідають прогнозним очікуванням ФРС. Деякі члени Комітету з відкритих ринків на цьому тижні під час публічних виступів оптимістично оцінили перспективи американської економіки на першу половину 2013 року, що позитивно позначається на доларі. Шанси на те, що третій раунд кількісного пом’якшення буде затяжним, зменшуються.
Єдина європейська валюта також коректувалася протягом усього тижня. За відсутності значущої макроекономічної статистики з єврозони, євро не зміг продовжити чинити тиск на долар і «відкотився» до позначки 1,3250. Тим не менш, в четвер пара EUR/USD зробила спробу відновити висхідний тренд. Однак у першу половину дня в п’ятницю вона невдало протестувала опір 1,34, поставивши під сумнів свою можливість продовжити ралі в найближчий тиждень без підтримки з боку фону новин.
Британський фунт, який останнім часом почуває себе значно слабше від євро, втрачав свої позиції в міру того як пара EUR/USD посилювалася. Макроекономічна статистика, що надходить з країни, має негативний характер. Традиційно, стерлінг серйозно корелює з євро проти долара, але зараз цей взаємозв’язок знижується, що дає привід для формування висхідного тренда в крос-курсі EUR/GBP. У звітному періоді він зміцнився на 1,2%.
Динаміка австралійського долара в парі AUD/USD, як і раніше, здебільшого визначалася поведінкою «американця». Однак, можна відзначити, що вона пригальмувала в зростанні і не змогла подолати опір 1,06.
Японська ієна після незначної корекції до рівня 87,95 знову потрапила під тиск і продовжує свій рух вгору до нашої цільової позначки 95,40.
Прогноз на тиждень, 21 – 25 січня
У період з 21 по 25 січня не буде опубліковано жодної значимої макроекономічної статистики зі США, здатної істотно вплинути на фундаментальну картину. Ми вважаємо, що рухи долара будуть здебільшого визначатися фоном новин, в центрі якого залишаться події навколо підвищення верхньої планки державного боргу. Барак Обама і республіканці в останні дні обмінялися серйозними закидами, а президент США і зовсім звинуватив своїх опонентів у спробі шантажу і безрозсудності.
А ось для учасників торгів у парі EUR/USD наступний тиждень буде багатим на знакові релізи. У вівторок 22 січня о 14.00 МСК вийдуть дані щодо індексів ділового оптимізму в єврозоні від центру економічних досліджень ZEW. Далі пройдуть релізи щодо індексу менеджерів із закупівель від Markit (четвер, 24 січня, 12.30 МСК) і стану економічного середовища (п’ятниця, 25 січня, 13.00) від Ifo. В останні місяці економіка регіону посилала сигнали про певну їх стабілізацію на низьких рівнях. У світлі оптимістичних прогнозів ЄЦБ учасники будуть очікувати підтверджень того, що ситуація, як мінімум, не погіршується. З точки зору технічного аналізу важливим бачиться подолання опору 1,34. Якщо він буде «зламаний», то метою руху стане 1,3550. Сигналом до більш затяжної корекції бачиться подолання підтримки 1,3250.
Для британського фунта основними подіями тижня стануть дані щодо ВВП за четвертий квартал (п’ятниця, 25 січня, 13.30 МСК), а також протоколи останнього засідання Комітету з монетарної політики Банку Англії (середа, 23 січня, 13.30 МСК). Від економіки Великобританії очікують негативних темпів зростання ВВП. Динаміка основних лідируючих індикаторів в четвертому кварталі була відверто гнітючою. Ми очікуємо, що стерлінг продовжить відчувати себе невпевнено. У разі якщо євро відновить рух вгору, він може мляво попрямувати в цьому ж напрямку. Зараз він більш цікавий для коротких позицій. Ми вважаємо, що метою його руху вниз є область 1,5820. Однак, для цього також необхідний і відповідний фон у вигляді зниження котирувань пари EUR/USD.
Динаміка пари також AUD/USD продовжить визначатися поведінкою «американця» по всьому ринку. Єдиною подією, яка може вплинути на перспективи «австралійця», може стати звіт щодо індексу споживчих цін (четвер, 23 січня, 04.30 МСК). Резервний банк Австралії останнім часом послаблював грошово-кредитну політику і в разі посилення цінового тиску можливе посилення австралійської валюти.
Для японської ієни все залишається без змін. Очікування реалізації пакету економічних стимулів і зростання інфляційних побоювань, у зв’язку з наміченою емісією, провокують ослаблення основної валюти Азії. Довгостроковою метою руху ми, як і раніше, бачимо позначку 95,40. Тим не менш, пара USD/JPY серйозно перекуплена і на шляху вгору можливі будь-які корекції. З позицій технічного аналізу, сигналом до затяжної її форми стане подолання підтримки 89,00.
За матеріалами:
forexclub
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас