Жерар Депардьє отримав російське громадянство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жерар Депардьє отримав російське громадянство

5643
Президент Росії Володимир Путін підписав указ про прийом в громадянство РФ французького актора Жерара Депардьє, йдеться в повідомленні, розміщеному в четвер на сайті Кремля.
“Відповідно до пункту “а” статті 89 Конституції Російської Федерації задовольнити заяву про прийом в громадянство Російської Федерації Депардьє Жерара Ксавьє, народженого в 1948 році у Франції”, – йдеться в документі.
Президент РФ Володимир Путін 20 грудня на великій прес-конференції в Москві заявив, що французькому акторові Ж.Депардьє гарантована позитивна відповідь, якщо той захоче отримати дозвіл на проживання в Росії або російський паспорт.
“Якщо Жерар дійсно хоче мати або дозвіл на проживання в Росії, або російський паспорт, то будемо вважати, що це питання вирішено і вирішено позитивно”, – заявив В.Путін.
Разом з тим голова держави підкреслив, що французькі політики, швидше за все, не хотіли образити відомого актора, роблячи заяви.
“Я впевнений, що вищі посадові особи не хотіли образити Жерара Депардьє, але, як будь-які чиновники високого та середнього рангу, – ми завжди захищаємо свою політику, ухвалені нами рішення. Але якщо це було зроблено якось не дуже акуратно, ну це прикра пригода, не більше того”, – сказав В.Путін.
При цьому він додав, що актори, музиканти, художники – це люди “особливої душевної організації, тонкої, і, як у нас кажуть, “художника легко образити”. “Тому я розумію почуття пана Депардьє, але повинен сказати, що він, хоч і заявив – я читав його заяву, – що він вважає себе європейцем, людиною світу, але я знаю точно: у мене з ним склалися дуже добрі особисті стосунки, дружні, хоч ми й нечасто бачилися, я знаю, що він вважає себе французом, він дуже любить свою країну, її історію і культуру, він живе цим”, – сказав президент. В.Путін підкреслив, що упевнений в тому, що зараз Ж.Депардьє переживає нелегкі часи, і висловив надію на те, що вони закінчаться.
Як повідомлялося, раніше Ж.Депардьє написав гнівного листа прем’єр-міністру Франції Жан-Марку Еро, який назвав рішення актора переїхати в Бельгію в спробі уникнути високих податків “жалюгідним вчинком”.
За словами Ж.Депардьє, французький уряд карає заможних людей за “успіх, творчість і талант”. Ж.Депардьє вважає, що з ним повелися несправедливо, і підкреслює, що він вже заплатив 145 млн євро податків за свою 45-річну кар’єру.
З 2013 року громадяни Франції, чиї доходи перевищують 1 млн євро на рік, повинні будуть платити 75%-вий податок, в той час як в Бельгії податок становить 50% від доходу.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас