У Мадриді побудують нових стадіонів на мільярд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мадриді побудують нових стадіонів на мільярд євро

Казна та Політика
335
Влада Мадрида має намір вкласти мільярд євро в будівництво нових спортивних споруд.
Більше десяти років Мадрид бореться за право проводити літні Олімпійські ігри. Однак він уже поступився Лондону-2012 і Ріо-2016. «Незважаючи на те, що у двох попередніх кампаніях ми не мали успіху, це ні в якому разі не відбилося на нашому бажанні провести у нас Олімпійські ігри», – заявив міністр спорту Іспанії Мігель Карденаль.
Уряд Іспанії, для якого цей проект дуже важливий, цілком і повністю підтримує заявку. Мадрид має багатий досвід проведення найбільших змагань – 77 разів місто приймало чемпіонати світу та 85 – чемпіонати Європи з різних видів спорту.
За словами мера Мадрида Анни Ботелья, дві третини необхідних для Олімпіади спортивних споруд вже побудовано, передає El Pais. Крім того, місто вже володіє однією з кращих у світі систем громадського транспорту. Остаточно місце проведення Олімпійських ігор 2020 року буде вибрано на 125-й сесії МОК у Буенос-Айресі у вересні 2013 року.
Якщо Олімпійський комітет схвалить Мадрид, то місту буде потрібно вкласти ще 1,4 млрд євро до 2020 року. Більша частина цих коштів піде на будівництво спортивних споруд, а також доріг і станцій метрополітену.
За матеріалами:
Euromag.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас