Грецька церква пропонує роздати свої земельні угіддя безробітним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грецька церква пропонує роздати свої земельні угіддя безробітним

368
Предстоятель грецької православної церкви архієпископ Афінський і всієї Еллади Ієронім заявив у п’ятницю журналістам, що церква планує надати безробітним свої земельні наділи, щоб ті могли займатися сільським господарством.
“Для цього потрібно, щоб держава зняла забезпечувальні заходи з церковної землі”, – сказав Ієронім, слова якого цитує агентство церковних новин Amen.gr. За словами грецького архієпископа, це його особиста ініціатива, і він поки не виносив її на обговорення синоду, який приймає рішення більшістю голосів.
Грецька церква вважається найбільшим грецьким землевласником після держави. Згідно з останнім переписом майна кінця 1980-х років, у власності церкви було близько 120 тисяч гектарів землі. Однак земля належить 6,5 тисячі юридичних осіб, включаючи єпархії, парафії та монастирі. Також близько половини від загальної території оспорює держава, і цю землю не можна використовувати до вирішення майнових суперечок, які тягнуться по багато десятиліть. Нарешті, не вся доступна земля годиться для сільського господарства, оскільки церкві належать також ліси і великі ділянки в межах міст.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас