НБУ буде і далі протидіяти необґрунтованим курсовим коливанням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ буде і далі протидіяти необґрунтованим курсовим коливанням

Валюта
1065
Національний банк має намір продовжувати політику протидії необґрунтованим курсовим коливанням.
Про це повідомив керівник групи радників голови Національного банку Валерій Литвицький.
“Ми дали зрозуміти валютним спекулянтам наступне – у Нацбанку є твердий намір давати гідну відповідь на спекулятивні атаки на гривню. Пересічний українець не повинен страждати від штучно створюваних ажіотажу і паніки навколо курсової динаміки”, – сказав він.
Литвицький підкреслив, що Нацбанку вдалося повністю нівелювати спроби валютних спекулянтів заробити на “розгойдуванні” курсу.
“Підтверджується точка зору, яку неодноразово висловлювали керівники Національного банку. Вона полягає в наступному – фундаментальних причин для надмірних коливань курсу гривні немає”, – сказав він.
Литвицький також закликав громадян не довіряти заявам експертів, які прогнозують нібито неминучий обвал курсу гривні.
“Закликаю громадян слухати не тих, хто робив заяви про нібито неминучий обвал гривні. Закликаю слухати керівників і фахівців НБУ, тих, хто професійно виконує свій конституційний обов’язок, забезпечуючи цінову і курсову стабільність”, – сказав він.
Фундаментальною передумовою стабільності гривні Литвицький назвав те, що українська економіка є здоровою, а також переконаність ринку у протидії різким коливанням курсу гривні з боку НБУ.
Як повідомляло агентство, раніше Асоціація українських банків висловлювала стурбованість політикою Національного банку у валютно-курсовій сфері.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас