836
Сьогодні близько 50% хліба в Україні виробляється "в тіні"
— Аграрний ринок
На сьогодні в Україні хлібобулочні підприємства змушені виробляти майже половину хліба в тіні через збитковість галузі. Про це сьогодні сказав під час круглого столу президент Української агарної конфедерації Леонід Козаченко.
“Сьогодні галузь хлібовипечення в Україні збиткова. Приблизно 50% виробництва хліба в тіні. Тому що не може ця галузь існувати, коли держава ставить завдання, що тут повинна бути нульова рентабельність на соціальний хліб”, – наголосив президент УАК.
Л.Козаченко підкреслив, що у загальному виробництві хліба соціальні сорти цього продукту становлять 73%, тільки близько 30% – це інші сорти хліба. Тому для того, аби займатися таким бізнесом, зауважив він, потрібно половину виробництва робити без обрахунку, тобто в тіні, а тільки половину – рахувати.
За матеріалами: УНН
Поділитися новиною