В Італії запустять найшвидший поїзд у Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Італії запустять найшвидший поїзд у Європі

1565
Найшвидшим поїздом у Європі стане новий поїзд, презентований державною залізничною компанією Італії Trenitalia. Поїзд Frecciarossa 1000, що курсує на швидкості до 360 км/год (максимум 400 км/год). З такою стрімкістю можна буде доїхати, наприклад, від Рима до Мілана всього за 2 години і 20 хвилин.
Але швидкість – це не єдине його достоїнство. Нове досягнення державної залізниці вже завоювало звання “Поїзд майбутнього”. Іншими плюсами можна назвати безпеку, енергозбереження, зручність.
Важливо зазначити, що відстань між сидіннями в цьому поїзді найбільша серед усіх поїздів, що існують на ринку. Поїзд стане більш безшумним, він буде рухатися з меншою вібрацією.
“Поїзд із двадцять першого століття, найкрасивіший у світі”, – сказав генеральний директор компанії Trenitalia Мауро Моретті.
Перша демонстрація вже пройшла в Мілані на Пьяцца дель Дуомо. Понад 20 тисяч відвідувачів змогли потрапити всередину макета поїзда Frecciarossa 1000 і проглянули відео в 3D, яке моделювало поїздку зі швидкістю 400 км/год, повідомляє Italia-ru.
Всі “пасажири” отримали гострі відчуття від подорожі. Подібні емоції можна буде відчути в найближчі дні в Неаполі, з 3 грудня по 9 грудня, а потім в Римі з 14 грудня по 21 грудня, Болоньї та Флоренції в 2013 році.
У ці дні в рамках свята “День сім’ї” родичі і члени сімей співробітників, що працюють на залізниці в Неаполі, можуть зробити екскурсії в світ нових технологій і подивитися, як працюють всі системи управління всередині поїзда.
Цікаво, що новий поїзд від критикованої італійцями держкомпанії вийшов всього через півроку після того, як у Trenitalia з’явився приватний конкурент – компанія NTV, серед власників якої значиться і глава Ferrari.
Їхні поїзди Italo викликали фурор. Вони виявилися не лише значно швидшими та комфортнішими від наявних конкурентів, але і запропонували дуже привабливі ціни та сервіс. У поїзді 11 вагонів з безкоштовним wi-fi, супутниковим телебаченням, а на відрізку від Рима до Мілана в поїзді буде справжній кінозал на 39 місць.
Поїзди курсують зі швидкістю 300 км/год. Як розповіли співробітники NTV, незважаючи на те, що їхні потяги можуть розганятися до 360 км/год, швидкість обмежена через те, що залізничні компанії змушені їздити з однаковою швидкістю для більш ефективного використання інфраструктури. Той факт, що надшвидкісні потяги з’явилися і у державної компанії, означає, що максимально допустима швидкість може бути збільшена.
Від Болоньї до Флоренції на поїзді Italo зараз можна буде дістатися за 37 хвилин, від Болоньї до Мілана – за 1 годину 5 хвилин, від Болоньї до Риму – за 2 години 20 хвилин.
Глава Tranitalia заперечує, що новий поїзд став відповіддю конкурентам. За його словами, компанія зайнялася розробкою поїзда ще до появи Italo. Що стосується тарифної політики, то пан Моретті заявив, що дане питання ще перебуває в стадії обговорення.
Нагадаємо, що компанія NTV привернула італійців розгалуженою і дуже гнучкою системою знижок, за якою, при вдалому збігу обставин, можна було доїхати від Рима до Мілана за ціною регіональних електричок.
За матеріалами:
Euromag.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас