Українці в середньому переказують $574 - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці в середньому переказують $574 - НБУ

1012
Середня сума валютних переказів в Україну на користь фізичних осіб становить $574, тому введена Національним банком України (НБУ) примусова конвертація великих валютних трансфертів не торкнеться основної маси населення, повідомляється на веб-сайті Національного банку України (НБУ).
“Середня сума переказу, який надходить в Україну, становить $574, тому дане обмеження не буде перешкодою для переказу коштів”, – цитується в повідомленні директор генерального департаменту інформаційних технологій і платіжних систем Наталія Синявська.
У повідомленні наголошується, що постановою НБУ №476, яка набрала чинності з 27 листопада, встановлено вимогу обов’язкового продажу на міжбанківському валютному ринку надходжень з-за кордону України в інвалюті на користь фізосіб (резидентів і нерезидентів) в сумі, яка дорівнює або перевищує в еквіваленті 150 тис. грн.. протягом одного місяця для однієї особи.
“Це обмеження стосується переказів великих сум… Сума переказу зараховується у відповідному валютному еквіваленті і продається не пізніше, ніж на наступний робочий день. Не пізніше, ніж на наступний робочий день, кошти мають бути зараховані на поточний рахунок одержувача у гривневому еквіваленті за курсом банку-продавця”, – підкреслюється в повідомленні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас