НБУ намагається зменшити тиск на гривню, але це не принесе результата - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ намагається зменшити тиск на гривню, але це не принесе результата - експерт

Валюта
3242
Постанови НБУ про обов’язкову конвертацію в гривню валютних переказів та про скорочення терміну повернення валютної виручки було піднято через проблему з утриманням курсу, і це є спробами зменшити тиск на гривню. Водночас значного впливу ці постанови не матимуть.
Таку думку в коментарі FINANCE.UA висловив старший аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь.
За його словами, першу постанову можна обходити, роблячи не один, а кілька переказів відповідною сумою до 150 тисяч. Так, можна робити скільки завгодно переказів сумою 149999.
Що стосується скорочення терміну повернення валютної виручки зі 180 до 90 днів, то експерт зазначив, що так можна буде вплинути на експортерів, якщо вони дійсно виручку не продають, очікуючи на кращий для себе курс.
“Тут ми на них дещо натиснемо. Але в цілому це не вирішує головного питання: в нас імпорт все ж таки значно перевищує експорт, і, відповідно, цю різницю між експортом та імпортом треба якось закривати”, – зазначив він.
Нагадаємо, сьогодні Національний банк України опублікував кілька постанов. Першою він зобов’язав конвертувати в гривню валютні перекази на суму 150 тис. грн і більше. Другою скоротив термін повернення валютної виручки зі 180 до 90 днів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас