Україна вирішила різко скоротити закупівлі газу у РФ у 2013 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна вирішила різко скоротити закупівлі газу у РФ у 2013 році

Енергетика
2537
Україна планує в 2013 році скоротити закупівлі газу у Російської Федерації до обсягу близько 20 млрд куб. м і імпортувати з Європи за реверсною схемою близько 5 млрд куб. м.
Про це заявив заступник голови правління НАК “Нафтогаз України” Вадим Чупрун на прес-конференції в п’ятницю в Києві.
“У цьому році ми купимо у РФ 27,5 млрд куб. м газу… У 2013-му спочатку думали – 24 млрд куб. м, тепер бачимо – близько 20 млрд куб. м”, – сказав він.
Разом з тим В.Чупрун не уточнив, який обсяг газу був вказаний в заявці на 2013 рік, направленій Україною Російській Федерації.
“Заявки були відправлені… Це переговорний процес, тому висвітлювати подробиці нашої заявки я не ризикую”, – сказав В.Чупрун.
Як повідомив заступник голови правління “Нафтогазу”, в даний час Україна закуповує газ у Німеччини за реверсною схемою на $100 дешевше, ніж у російського “Газпрому”. У зв’язку з цим планується нарощувати обсяг реверсних поставок газу з Європи.
“У 2013 році це буде близько 5 млрд куб. м”, – уточнив В.Чупрун.
За його словами, реверсні постачання можуть здійснюватися не тільки через Польщу, але й через Словаччину, Румунію, Болгарію.
“Ми дуже уважно вивчили технічні можливості реверсного постачання газу через ці країни і надали інформацію нашим партнерам”, – сказав В.Чупрун.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас