Світовий попит на енергоресурси до 2035 року виросте більш ніж на третину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий попит на енергоресурси до 2035 року виросте більш ніж на третину

Енергетика
424
Світовий попит на енергоресурси зросте більш ніж на третину за період до 2035 року, причому 60% цього зростання припаде на Китай, Індію та Близький Схід, наголошується в підготовленій Міжнародним енергетичним агентством (МЕА) прогнозі світової енергетики (World Energy Outlook 2012).
За оцінками експертів, споживання електроенергії буде зростати майже вдвічі швидше, ніж енергоспоживання загалом. До 2035 року Китаю потрібно стільки ж нових потужностей, скільки зараз використовується для задоволення попиту на електрику в США та Японії разом узятих.
Приблизно третина нових генеруючих потужностей, які будуть побудовані до 2035 року, буде потрібна для заміни виведених з експлуатації. До 2015 року відновлювані джерела посядуть друге місце в світі з вироблення електроенергії і складуть приблизно половину вугільної енергетики, а до 2035 року частка електроенергії, виробленої на альтернативних джерелах, наблизиться до вугільних електростанцій, вважають в МЕА.
Тривале зростання гідроенергетики, швидкий розвиток вітрової та сонячної енергетики зміцнили позиції поновлюваних джерел як невід’ємної складової у структурі світової енергетики. Сонячна енергетика буде розвиватися інтенсивніше від інших напрямків відновлювальної енергетики, наголошується в документі.
Фахівці агентства вважають, що споживання біомаси для вироблення електроенергії та біопалива до 2035 року зросте в чотири рази, збільшуючи обсяги міжнародної торгівлі. При цьому світові ресурси біоенергії більш ніж достатні для задоволення прогнозованого попиту на біопаливо і біомасу без конкуренції з виробництвом продовольства.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас