Європейські інвестори очікують позитивного вирішення проблеми "бюджетного обриву" у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські інвестори очікують позитивного вирішення проблеми "бюджетного обриву" у США

333
Європейські інвестори в папери з фіксованою прибутковістю впевнені, що влада США вирішить проблему “бюджетного обриву”, повідомляється в прес-релізі міжнародного рейтингового агентства Fitch.
За даними опитування, проведеного Fitch в період з 2 жовтня по 6 листопада серед менеджерів, які здійснюють управління цінними паперами з фіксованою прибутковістю на суму приблизно $7,4 млрд, 82% респондентів вважають, що проблема “бюджетного обриву” США буде вирішена, але проблема негативно позначиться на довірі до економіки і політичного керівництва країни.
Найбільш оптимістичної точки зору дотримуються 10% опитаних – вони вважають, що проблема буде вирішена, і що не слід чекати якихось серйозних наслідків. Тільки 5% побоюються того, що “бюджетний обрив” спровокує рецесію, в той час як 2% респондентів вважає, що він сприятливо відіб’ється на бюджетному дефіциті.
За оцінками агентства, “бюджетний обрив” – автоматичне скорочення витрат американського бюджету і податкових пільг на $607 млрд (майже 4% ВВП), яке може відбутися в січні 2013 року, неминуче призведе до рецесії в економіці США, в результаті чого рівень безробіття в 2013 році перевищить 10%.
Fitch очікує, що влада вирішить проблему “бюджетного обриву” за допомогою тимчасового підвищення стелі держборгу США. Це підтримає темпи зростання економіки і дасть позитивний сигнал щодо того, що між президентом і Конгресом може бути досягнуто згоди щодо плану скорочення бюджетного дефіциту і стабілізації держборгу в середньостроковій перспективі, що буде відповідати найвищому суверенному кредитному рейтингу країни.
Навпаки, нездатність влади досягти навіть тимчасової угоди призведе до повторення ситуації з підвищенням стелі держборгу, аналогічної тій, що склалася у серпні 2011 року, а це буде означати, що останні вибори не подолали політичний тупик. У результаті, як зазначає рейтингове агентство, воно може знизити суверенні рейтинги США.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас