Львівський суд називає чутками повідомлення про арешт активів Березовського — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Львівський суд називає чутками повідомлення про арешт активів Березовського

538
Апарат Сихівського районного суду Львова не підтвердив інформацію ЗМІ про те, що судом було накладено арешт на майно російського бізнесмена Бориса Березовського, яке знаходиться в Україні.
Про подібне рішення Сихівського районного суду повідомили в четвер українські ЗМІ.
На прохання РІА Новини підтвердити дану інформацію, в апараті суду пошукали подібну справу, проте рішення не знайшли. “Якби така справа була, ми б знайшли її”, – сказав представник апарату.
При цьому в суді висловили здивування, чому їх суд повинен розглядати цю справу.
Нагадаємо, Басманний суд Москви 5 жовтня заарештував майно Бориса Березовського в рамках нової справи про можливе інвестування олігархом-втікачем коштів у ТОВ Боржомі центр і ТОВ ІДС Боржомі. Суд задовольнив клопотання слідства і наклав арешт на майно Березовського, що знаходиться на території Росії та України. У вересні в Москві пройшли обшуки в цих компаніях.
Раніше Генпрокуратура РФ повідомляла і про те, що підготує запити до закордонних колег про арешт майна Березовського і родичів Патаркацишвілі.
Березовський звинувачується відразу за кількома статтями Кримінального кодексу РФ, серед яких “шахрайство”, “неповернення з-за кордону коштів в іноземній валюті”, “перевищення посадових повноважень”. Березовський з 2000 року переховується від російського правосуддя у Великобританії, в 2003 році британський суд відмовився видати бізнесмена за запитом Генпрокуратури РФ. Соратник Березовського – відомий грузинський опозиціонер і бізнесмен Патаркацишвілі – помер в 2008 році в своєму будинку в Лондоні. У нього залишилися дружина і дві дочки.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас