Китай буде інтенсифікувати військовий розвиток, щоб отримати перемогу у "локальних війнах" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай буде інтенсифікувати військовий розвиток, щоб отримати перемогу у "локальних війнах"

788
Китай повинен інтенсифікувати військовий розвиток, щоб здобути перемогу в разі локальних воєн, а також розвивати високотехнологічне озброєння, заявив голова КНР Ху Цзіньтао в четвер на відкритті 18-го з’їзду компартії Китаю.
“Необхідно вести активне планування з використання збройних сил у мирний час, розширювати та інтенсифікувати військову підготовку, підвищуючи власні можливості для успішного проведення різних військових завдань, найважливішим з яких є регіональна війна в умовах інформатизації”, – йдеться в доповіді Ху Цзіньтао.
Військовий розвиток Китаю та зростаючі витрати на оборону приковують увагу і викликають серйозні побоювання західних країн. За прогнозом європейських експертів, до 2015 року військові витрати Китаю досягнуть 238,2 мільярда доларів. Щорічно бюджет китайської армії збільшується на двозначний показник. Відповідно до планів китайського уряду, в 2012 році ця цифра досягне 106,4 мільярда доларів, що на 11,2% більше, ніж роком раніше.
Як заявив в четвер голова КНР, “створення міцної національної оборони і збройних сил, що відповідають міжнародному статусу нашої країни, інтересам її безпеки та розвитку, є стратегічним завданням на шляху модернізації Китаю”. У зв’язку з цим він повідомив, що механізація китайської армії буде завершена до 2020 року, до цього терміну КНР також значно просунеться на шляху інформатизації збройних сил.
Згідно із заявою Ху Цзіньтао, “Китаю необхідно розвивати високотехнологічне озброєння, прискорено створювати сучасну логістику, готувати велику кількість висококваліфікованих військових кадрів”. “Ми повинні консолідувати і зміцнити зв’язок між армією і урядом, між армією і цивільним населенням”, – йдеться в доповіді Ху Цзіньтао.
Народно-визвольна армія Китаю (НВАК), що налічує понад 2,3 мільйона осіб, вважається найчисельнішою в світі.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас