Промвиробництво в Німеччині у вересні впало сильніше від прогнозу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Промвиробництво в Німеччині у вересні впало сильніше від прогнозу

189
Обсяг промислового виробництва в Німеччині скоротився у вересні 2012 року на 1,8%, в порівнянні з попереднім місяцем, свідчать дані міністерства економіки та праці ФРН.
Падіння було максимальним із квітня цього року. Аналітики, опитані агентством Bloomberg, очікували зниження цього показника на 0,7%.
У річному вирахуванні промвиробництво скоротилося на 1,2%, у той час як експерти прогнозували підвищення на 0,1%.
Згідно з уточненими даними, в серпні обсяг промвиробництва в Німеччині впав на 0,4% в помісячному і на 1,3% в річному вирахуванні. Раніше повідомлялося про зниження першого показника на 0,5%, другого – на 1,4%.
Зростання в Німеччині, найбільшій за обсягом ВВП країні Європи, сповільнюється на тлі боргової кризи в результаті скорочення держвидатків, ослаблення споживчої довіри і попиту на німецький експорт по всьому регіону. На частку партнерів по єврозоні припадає 40% німецького експорту, на країни Євросоюзу в цілому – 60%.
Як повідомлялося раніше, обсяг замовлень промислових підприємств Німеччини впав у вересні 2012 року на 3,3%, в порівнянні з попереднім місяцем, що стало максимальним зниженням за рік. Аналітики, опитані агентством Bloomberg, очікували зменшення показника на 0,4%.
Скорочення обсягу замовлень відносно вересня 2011 року склало 4,7% при консенсус-прогнозі експертів 1,5%.
“У прогнозах і настроях німецьких підприємств переважає невизначеність. Криза в єврозоні призвела до скорочення попиту на німецьку продукцію, і тому багато компаній вирішили знизити капіталовкладення”, – заявила економіст Sal.Oppenheim в Кельні Ульріке Кастенс.
Обсяг виробництва в переробній промисловості Німеччини скоротився у вересні на 2,3% відносно серпня. Випуск засобів виробництва впав на 3,5%, виробіток електроенергії зменшився на 0,3%. Разом з тим обсяг будівництва в позаминулому місяці збільшився на 2,7%.
Рада з економіки при уряді ФРН оголосила у середу, що зростання ВВП країни в 2012 році складе 0,8% і не посилиться в 2013 році через боргову кризу в єврозоні.
Згідно з прогнозом Міжнародного валютного фонду (МВФ), ВВП Німеччини як в 2012, так і в 2013 році збільшиться на 0,9%. У другому кварталі цього року темпи зростання економіки країни склали 0,3%, дані за третій квартал будуть опубліковані 15 листопада.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас