Євро впав до двомісячного мінімуму через Грецію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро впав до двомісячного мінімуму через Грецію

1492
Євро близький до двомісячного мінімуму відносно долара напередодні голосування в парламенті Греції щодо заходів економії, необхідних Афінам для отримання фінансової допомоги.
Курс євро знизився на 0,1 відсотка до $1,2786, досягнувши в понеділок мінімальної позначки за два місяці $1,2767.
Грецький парламент у середу затвердить або відкине розроблений урядом набір заходів, що включає скорочення витрат і зростання податків та оцінюваний в 13,5 мільярдів євро. Затвердження цих заходів та бюджету на 2013 рік необхідні для отримання 31,5 мільярдів євро від МВФ і Євросоюзу.
“Всі хвилюються через невпевненість у тому, що станеться завтра”, – сказав про голосування в парламенті Греції аналітик Sumitomo Mitsui Banking Corporation Сатосі Окагава.
За словами високопоставленого чиновника ЄС, угоди про виділення Греції додаткових коштів навряд чи буде досягнуто наступного тижня на зустрічі міністрів фінансів єврозони в Брюсселі.
“Угоди ще може бути досягнуто в листопаді, але не обов’язково 12 листопада”, – сказав чиновник в понеділок.
Курс долара відносно ієни знизився на 0,4 відсотка до 79,99 ієни. У п’ятницю долар піднявся до максимуму шести місяців 80,68 ієни, так як в США у жовтні з’явилося більше робочих місць, ніж прогнозували аналітики.
Курс австралійського долара піднявся до $1,0427 після того, як Резервний банк Австралії зберіг основну відсоткову ставку на рівні 3,25 відсотка річних, тоді як більшість аналітиків пророкували зниження ставки до 3 відсотків.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас