Член ЦВК визнала ці вибори "найбільш непрозорими" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Член ЦВК визнала ці вибори "найбільш непрозорими"

621
Заступник голови Центральної виборчої комісії Жанна Усенко-Чорна вважає вибори Верховної Ради найбільш непрозорими за всю історію незалежної України. Про це вона сказала на брифінгу.
“З журбою і сумом можна констатувати, що ці вибори стали найбільш брудними в історії незалежної України”, – сказала вона.
При цьому вона підкреслила, що якщо день голосування, 28 жовтня, пройшов досить спокійно і прозоро, то стадія підрахунку голосів проходить з численними порушеннями. Заступник голови ЦВК вважає, що по низці мажоритарних округів уже зараз можна констатувати, що результати голосування в них не просто знаходяться під сумнівом, а свідчать про фальсифікації. “Підсумки голосування встановлюються не тільки фізичною силою, сльозогінним газом та адміністративним тиском. Сьогодні є багато округів, які, на жаль, будуть вписані дуже брудним чорнилом в історію незалежної України”, – заявила вона.
Усенко-Чорна зазначила, що в низці округів було відмічено невідповідність даних, введених в інформаційно-аналітичну систему “Вибори”, з даними в оригіналах протоколів виборчих комісій.
Як повідомлялося, США і Європейський Союз сподіваються на якнайшвидше завершення підрахунку голосів виборців на виборах Верховної Ради.
При цьому посол США в Україні Джон Теффт і посол ЄС в Україні Ян Томбінскі відзначають інтерес до виборів Ради з боку США та ЄС і підкреслюють необхідність прозорого та оперативного визначення їх результатів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас