НБУ не хоче проводити тендери на роботи, де потрібен доступ до секретної інформації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ не хоче проводити тендери на роботи, де потрібен доступ до секретної інформації

Казна та Політика
333
Національний банк України (НБУ) пропонує звільнити його від проведення тендерних процедур за необхідності проведення робіт, виконання яких пов’язано з доступом до секретної інформації. Це передбачено в законопроекті про внесення змін до статті 2 Закону України “Про здійснення державних закупівель” (щодо закупівель робіт, пов’язаних з діяльністю НБУ), який був поданий регулятором і зареєстрований у Верховній Ради 30 жовтня ц.р. під №11386.
Законопроект передбачає звільнення Національного банку України від застосування процедури державних закупівель, у разі, якщо предметом закупівлі є роботи, пов’язані з розробленням дизайну, виготовленням захищеного паперу, банкнот, монет і державних нагород України, їх зберіганням, транспортуванням та обліком.
Також від проведення тендеру пропонується звільнити роботи, пов’язані з операціями Національного банку України із забезпечення управління золотовалютними резервами, їх розміщення, купівлі та продажу на вторинному ринку цінних паперів, здійснення валютних інтервенцій шляхом купівлі-продажу валютних цінностей на валютних ринках.
Свою ініціативу НБУ пояснює тим, що при визначенні на конкурсних засадах виконавців робіт відбувається ознайомлення широкого кола учасників конкурсних процедур з обсягами робіт на об’єктах Національного банку України, надається доступ до інформації щодо облаштування будівель, приміщень і грошових сховищ, їх креслень, планів поверхів, технічних проектів, відповідних технологій та обладнання, порядку монтажу (демонтажу) систем доступу, безпеки та охорони, систем забезпечення функціонування тощо.
“Це потенційно небезпечно і значно підвищує ризики незаконного заволодіння майном у зв’язку з можливістю витоку вищевказаної інформації”, – йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас