МВФ виділив Португалії кредит на 1,5 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ виділив Португалії кредит на 1,5 млрд євро

Кредит&Депозит
205
Міжнародний валютний фонд (МВФ) виділив на підтримку антикризової програми Португалії чергову суму в 1,5 млрд євро, передає Reuters з посиланням на прес-службу МВФ. Рішення було прийнято 24 жовтня за підсумками чергового огляду виконання Португалією антикризового економічного плану.
Сума, яку загалом МВФ виділив Лісабону на боротьбу з кризою, вже становить 21,8 млрд євро. При цьому загальна вартість програми порятунку португальської економіки становить 28,2 млрд євро.
Нагадаємо, що Португалія звернулася по допомогу до Євросоюзу і МВФ навесні 2011 р. (раніше до аналогічних заходів вже вдалися Греція та Ірландія). Причиною цього стала нездатність країни обслуговувати свій зовнішній борг. У підсумку португальський уряд погодився скоротити бюджетні витрати в обмін на рішення ЄС і МВФ відкрити для країни кредитну лінію у розмірі 78 млрд євро.
Населення Португалії досить активно виступає проти урізання бюджетних витрат і зростання податків. Соціалістичні сили називають новий бюджет, подробиці якого відомі вже зараз, “атомною бомбою для економіки країни”.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас