Поточний рік може стати рекордним для Німеччини зі збору податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поточний рік може стати рекордним для Німеччини зі збору податків

Казна та Політика
371
У Німеччині знову зафіксовано значне зростання податкових надходжень у казну: у вересні федеральні й земельні відомства зібрали на 4,2 відсотка податків більше, ніж в аналогічному місяці 2011 року, повідомляє агентство dpa з посиланням на міністерство фінансів ФРН.
Таким чином, поточний рік може стати рекордним зі збору податків – очікується, що до кінця року у федеральну казну, а також в земельні та міські каси вперше надійде понад 600 мільярдів євро.
Газета Handelsablatt зазначає, що за три квартали 2012 року в Німеччині вже зібрано на 21,5 млрд євро податків більше, ніж за аналогічний період минулого року. Загальна сума податкових надходжень за січень – вересень 2012 року збільшилась на 5,6 відсотка до 403,4 млрд євро.
Це вже більше, ніж той приріст у розмірі 4 відсотків, який раніше прогнозували податкові відомства на весь поточний рік. Наступний, скоригований прогноз очікується в жовтні.
Експерти пояснюють рекордне збільшення припливу податкових надходжень зростанням зарплат внаслідок сприятливої ситуації на ринку праці у ФРН, а також зростанням приватного споживання.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас