КНР почала будувати газопровід за $20 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КНР почала будувати газопровід за $20 млрд

Енергетика
998
Китай почав будівництво третього за рахунком газопроводу, який зв’яже захід і схід країни, повідомляє національне агентство Xinhua. Вартість проекту перевищить 20 мільярдів доларів, що на чверть вище показника російського газопроводу “Північний потік”.
Зі споруджуваних і проектованих газопроводів китайський проект поступається за вартістю тільки Аляскінському, який оцінюється в 26 мільярдів доларів. Довжина китайського трубопроводу, який почнеться в Хоргосі Синцзян-Уйгурського автономного району і завершиться на березі Східно-Китайського моря в місті Фучжоу, складе 7378 кілометрів, він з’єднає 10 провінцій країни. Газопровід буде складатися з основної труби і восьми відгалужень.
Очікується, що будівництво завершиться в 2015 році. Пропускна спроможність трубопроводу складе 30 мільярдів кубометрів газу на рік. З них 25 мільярдів буде поставлятися з країн Центральної Азії, а ще 5 мільярдів – з Синцзяну.
Інвестувати в будівництво газопроводу будуть найбільша національна нафтогазова корпорація CNPC, металургійна Baosteel і Фонд соціального страхування. Крім того, проект відкритий для приватних інвестицій.
Перший газопровід системи Захід-Схід був побудований в 2004 році за маршрутом з Синцзяну в Шанхай. Другий розпочне роботу до кінця поточного року, його потужність складе також близько 30 мільярдів кубометрів. Він починається теж у Синцзяні, проте його кінцевою точкою є провінція Гуандун на півдні країни.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас