ЄС та Україна підпишуть угоду про асоціацію після виборів - німецький депутат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС та Україна підпишуть угоду про асоціацію після виборів - німецький депутат

441
Європейський Союз може підписати угоду про асоціацію з Україною після парламентських виборів, які пройдуть 28 жовтня цього року.
Про це заявив депутат бундестагу ФРН від правлячого Християнсько-демократичного союзу, член парламентського комітету з питань зовнішніх відносин та німецько-української міжпарламентської групи Карл-Георг Вельманн (Karl-Georg Wellmann).
«Думаю, після виборів в Україні», – зазначив парламентарій, відповідаючи на запитання, коли Київ може розраховувати на підписання угоди про асоціацію з ЄС. За його словами, парафована раніше угода, особливо її частина про створення зони вільної торгівлі, має «хороші перспективи».
На погляд німецького депутата, ЄС повинен переглянути позицію охолодження відносин з Україною. «Це не є правильною позицією, і ми маємо подумати над тим, як налагодити відносини між ЄС та Україною», – сказав він.
Карл-Георг Вельманн підкреслив важливість проведення в Україні вільних та чесних виборів. «Якщо вибори будуть визнані вільними та чесними, це допоможе пожвавити відносини між ЄС та Україною», – зауважив він. За його словами, враження від виборів ЄС складатиме передусім за висновками спостережної місії ОБСЄ та Ради Європи.
Політик нагадав також про важливість вирішення конфлікту навколо ув’язнення екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко та членів її уряду. Він схвилив роботу спостережної місії Європарламенту за участю екс-президента Польщі Александера Кваснєвського та екс-президента Європарламенту Пета Кокса і висловив сподівання, що зауваження цієї комісії будуть взяті до уваги в Києві. «Це було б дуже гарним сигналом», – сказав він.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас