Послуги готелів вилучені зі списку обов'язкової сертифікації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Послуги готелів вилучені зі списку обов'язкової сертифікації

592
Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) вилучило з переліку послуг обов’язкової сертифікації готельні та послуги харчування, що надаються суб’єктами туристичної діяльності в Україні.
Відповідний наказ міністерства №876 від 30 липня зареєстрований в Мін’юсті 19 вересня і оприлюднений на веб-сайті МЕРТ.
Цим же документом міністерство визнало такими, що втратили чинність, наказ Держкомітету по стандартизації, метрології та сертифікації №37 від 27 січня 1999 року і накази Держкомітету з питань техрегулювання та споживчої політики України №№ 207 і 238 від 3 вересня 2007 року і 17 липня 2010 відповідно.
Зазначений наказ МЕРТ набирає чинності не раніше офіційної публікації в пресі та одночасно з чинною постановою Кабінету міністрів України №830 від 5 вересня 2012 року.
Забезпечити публікацію тексту наказу в щомісячнику “Стандарти” міністерство доручило Держпідприємству (ДП) “Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості” (“УкрНДНЦ”, Київ).
Як повідомлялося з посиланням на МЕРТ, уряд у вересні скасував обов’язкову, передбачивши можливість лише добровільної сертифікації готелів та інших об’єктів, що надають послуги з тимчасового розміщення (проживання), усунувши, таким чином, неузгодженість у законодавстві, оскільки встановлення категорій є добровільним, а сертифікація послуг – обов’язковою.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас