Ще один великий іноземний банк пішов з Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ще один великий іноземний банк пішов з Греції

1175
Alpha Bank SA, що входить до трійки найбільших банків Греції, викупив збитковий підрозділ французького банку Credit Agricole місцевий банк Emporiki.
Банк був викуплений за “номінальну” ціну, однак Alpha Bank увіллє в баланс банк 500 млн євро і придбає конвертовані облігації придбаного банку.
Французький банк позбувається свого грецького підрозділу у зв’язку зі зростанням побоювань щодо майбутнього Греції у складі єврозони. Сукупний обсяг виданих кредитів Credit Agricole і його дочірніми компаніями в Греції перевищує 23 млрд євро, що є рекордним показником для іноземних банків. Саме це й робило Credit Agricole настільки вразливим у разі виходу Греції з єврозони.
Минулої середи Societe Generale також оголосив, що завершує переговори з Piraeus Bank of Greece про продаж належних французькому банку 99,1% акцій Geniki Bank. Французи купили Geniki ще в 2004 р. Протягом останніх кількох років банк приносив лише збитки, тільки в 2011 р. він втратив 796 млн євро.
Рівень проблемних активів у банківському секторі Греції перевищує межі розумного. Платежі по кредитах на суму 59,1 млрд затримуються на 90 днів і більше. Розмір кредитного портфеля грецьких банків в липні досягав 295,7 млрд. Компанії страждають від зниження обсягів продажів: купівельна спроможність греків неухильно знижується через скорочення зарплат і підвищення податків, передбачених програмами бюджетної економії.
Французькі банки дотримувалися стратегії розширення операцій в Греції та інших південноєвропейських країнах у часи підйому, коли можна було скористатися перевагами жвавого ринку житла і швидких темпів економічного зростання.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас