В Україні оголошено призов: армія чекає 18900 новобранців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні оголошено призов: армія чекає 18900 новобранців

626
1 жовтня в Україні розпочався призов на строкову військову службу.
Про це на брифінгу повідомив заступник начальника Головного управління особового складу Генштабу Збройних сил полковник Ігор Миколаєнко.
Він зазначив, що комісії з призову громадян на строкову військову службу будуть працювати протягом 2 місяців – до 30 листопада.
У порівнянні з весняним призовом, восени в Збройні сили буде призвано на 2,5 тис. юнаків менше. Це пов’язано з плановим скороченням армії в процесі реформування ЗСУ.
В цілому цієї осені підлягають призову на строкову військову службу 18 тисяч 900 осіб. З них до Збройних сил України наберуть 12 тис. 500 призовників, у внутрішні війська МВС – 5 тис. 400 осіб, у державну спеціальну службу транспорту – 1 тис. осіб.
«Призовних ресурсів в Україні достатньо. І через незначні обсяги призову на військову службу, можна сказати, що в даний час і в майбутньому всі юнаки, які призиваються на строкову службу, будуть призиватися за бажанням», – сказав Миколаєнко.
Він також повідомив, що на сьогоднішній день на військовому обліку призовників перебувають близько 1 млн 300 тис. осіб, з яких 61% в даний час не підлягають призову з різних причин.
Крім того, Миколаєнко зазначив, що терміни відправлення юнаків у військові частини сплановані таким чином, щоб забезпечити всім призовникам можливість вільно проголосувати 28 жовтня безпосередньо у військових частинах або за місцем реєстрації.
Обсяг видатків для проведення осіннього призову становитиме 1 млн 700 тис. грн.
Нагадаємо, під час весняного призову в армію пішли 21 тис. 400 осіб.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас