Японський уряд у повному складі подав у відставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японський уряд у повному складі подав у відставку

1990
Члени уряду Японії в повному складі подали сьогодні у відставку, вручивши відповідні заяви прем'єр-міністру країни Есіхіко Ноді. Формування нового складу кабінету очікується протягом понеділка.
Очікується, що в новому кабінеті збережуть свої пости глава МЗС Коїтіро Гемба та міністр оборони професор Сатосі Морімото - перший в історії країни непартійний фахівець на цій посаді. Збережуть свої портфелі й інші члени уряду - генеральний секретар Осаму Фудзімура, віце-прем'єр Кацу Окада, міністр економіки, торгівлі і промисловості Юкіо Едано.
Головним елементом поновлення стане призначення нового міністра фінансів Корік Дзедзіми. Міністром освіти, культури та спорту стане популярна Макіко Танака, яка часто бере участь у телевізійних програмах. Вона має широкі зв'язки в керівництві Китаю, і її призначення розглядається як частина спроб у налагодженні відносин з Пекіном, що серйозно загострилися останнім часом через конфлікт навколо контрольованих Японією островів Сенкаку (Дяоюйдао), які КНР вважає своїми незаконно окупованими територіями.
Формування нового кабінету проходить під час підготовки прем'єр-міністра Ноди до розпуску парламенту Японії і призначення позачергових виборів. Він обіцяв опозиції зробити це в обмін на її підтримку дуже непопулярного законопроекту про поступове підвищення прибуткового податку з метою скорочення гігантського державного боргу Японії. При цьому прем'єр Нода намагається всіляко відтягнути проведення виборів, сподіваючись перед цим підняти популярність свого уряду.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас