Уряд посилив відповідальність за рекламу алкоголю і тютюну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд посилив відповідальність за рекламу алкоголю і тютюну

382
Уряд посилив відповідальність за рекламу алкоголю і тютюну, конкретизувавши випадки, в яких на рекламодавців будуть накладатися штрафи.
Відповідну постанову "Про внесення змін до пункту 4 Порядку накладення штрафів за порушення законодавства про рекламу" Кабінет Міністрів ухвалив на своєму засіданні в середу, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.
"Зокрема, оштрафувати можуть рекламодавців, винних у наданні недостовірної інформації виробнику реклами. Штрафи будуть накладатися також за зображення процесу паління тютюнових виробів або споживання алкогольних напоїв, відсутність попереджувального тексту про шкоду вживання алкогольних напоїв і тютюнових виробів, залучення до реклами на роль фотомоделей осіб віком до 18 років і т.п.", - йдеться в повідомленні. Крім цього, визначено цілу низку інших випадків, коли рекламодавці будуть каратися штрафом.
Так, забороняється проведення заходів з безоплатної роздачі, в тому числі для маркетингових досліджень та дегустації, обміну тютюнових виробів на будь-які інші товари, роботи і послуги; продаж тютюнових виробів у наборі з будь-якими іншими товарами; направлення повідомлень поштою, електронною поштою, повідомлень на мобільні телефони, поширення відеодисків, відеоматеріалів, компакт-дисків, комп'ютерних та інших ігор.
Постанова набирає чинності одночасно з набранням чинності Закону України від 22 вересня 2011 №3778 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів".
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас