Обсяг українського ринку фармацевтики склав 14 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяг українського ринку фармацевтики склав 14 млрд грн

378
Обсяг реалізації фармацевтичного ринку за І півріччя 2012 р. склав 14 млрд грн. Про це під час зустрічі представників уряду з учасниками фармацевтичного ринку повідомив голова Державної служби лікарських засобів України Олексій Соловйов.
"Фармацевтичний ринок України за перше півріччя 2012 року в грошовому еквіваленті склав 14 млрд грн. На території України за цей час було продано 663 млн упаковок і 70% з них - ліки саме вітчизняного виробництва. Така тенденція простежується останні 5-6 років . Це говорить про те, що і лікар, і пацієнт віддають перевагу лікам вітчизняного виробництва", - сказав Соловйов.
За його словами, середньозважена ціна упаковки іноземного виробництва складає 40 грн, а українського виробництва - 12 грн, що дає можливість істотно економити споживачеві свої фінансові кошти.
Відзначимо, раніше прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що уряд разом з Радою національної безпеки та оборони України (РНБО) готують проекти законів щодо посилення відповідальності за виробництво неякісних ліків. Також Азаров додав, що значна кількість проектів законів вже передана на розгляд ВР.
У свою чергу секретар РНБО Андрій Клюєв в інтерв'ю РБК-Україна заявив, що недосконала законодавча база привела до необґрунтованого зростання цін на життєво необхідні лікарські засоби, а також зруйнувала систему захисту населення від придбання в аптечній мережі неефективних ліків через байдужість і корумпованість чиновників, уповноважених контролювати ці процеси.
Як повідомлялося, 6 червня ц.р. уряд і великі фармацевтичні компанії підписали меморандум про взаєморозуміння, згідно з яким протягом 3 міс. ціни на ліки, які включені в обов'язковий асортимент соціальних ліків в Україні, знизяться на 20%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас