Кабмін взявся за фондовий ринок - він хоче його вдосконалити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін взявся за фондовий ринок - він хоче його вдосконалити

396
Кабінет міністрів України схвалив проект закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення функціонування фондового ринку", розроблений Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР).
Документом пропонується визначити єдиний перелік документів, які необхідно подавати для отримання ліцензії на здійснення відповідного виду професійної діяльності на фондовому ринку або відмови у видачі такої ліцензії, а також містяться уточнення та уніфікації зазначеного переліку документів. Також текстом передбачено уніфікувати термін видачі ліцензії на ведення певного виду професійної діяльності на фондовому ринку або відмови у видачі такої ліцензії. Ще одна норма, яка планується до впровадження в частині вдосконалення ліцензійних умов, - заборона передачі ліцензії на здійснення відповідного виду професійної діяльності на фондовому ринку третім особам, а також юридичним особам, які утворилися внаслідок припинення такого учасника.
Крім того, законопроект містить пропозиції щодо обов'язкового підтвердження аудитором України аудиторського висновку аудитора іноземної держави, який подається для отримання ліцензії на ведення певного виду професійної діяльності на фондовому ринку юридичною особою, яка має намір здійснювати таку професійну діяльність на фондовому ринку і засновником якої є іноземна юридична особа, та удосконалення процедури проведення державної реєстрації припинення юридичних осіб - професійних учасників фондового ринку.
Нагадаємо, що в липні цього року Верховна Рада (ВР) України ухвалила три закони, розроблені НКЦПФР, а саме "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства про цінні папери", "Про систему депозитарного обліку цінних паперів" і вдосконалений закон України "Про інститути спільного інвестування".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас