Проблеми у столиці з бюджетними готелями стримують наплив масового туриста - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проблеми у столиці з бюджетними готелями стримують наплив масового туриста - експерти

Нерухомість
315
У Києві недостатньо готелів бюджетного сегмента, заявив представник Американської торговельної палати в Україні Олексій Євченко.
"Незважаючи на те, що за 2010-2011 рр. в Києві збільшилася кількість готелів в цілому, мережа готелів бюджетного сегмента, в які їде масовий турист, не розвивається", - заявив О.Євченко на круглому столі в середу.
"Більшість готелів бюджетного сегмента, на жаль, - це старий радянський фонд, який не відповідає західним стандартам і очікуванням західного туриста", - пояснив він.
Експерт вважає, що причиною такої ситуації є розбіжність між деклараціями про намір залучити масового туриста і відсутністю законодавчої бази. В Україні є законодавчі норми про пільги для 3-5-зіркових готелів, і в Києві вже відкрилися готелі цього класу декількох світових брендів. У той же час з готелів бюджетного сегмента світових брендів відкрився лише один - "Ібіс".
О.Євченко також зазначив, що в Європі останнім часом все більшої популярності набуває екологічний туризм, тому в Україні слід стимулювати розвиток цього напрямку.
Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Мазурчак повідомив про проведений аналіз використання готелів за попередні два роки, який "нас трохи здивував": виявляється, у місті готелів більш ніж достатньо.
За його даними, середня завантаженість готелів в Києві знаходиться на рівні близько 40%, в тому числі 4-5 зіркових - більше 70%, бюджетного сегмента - 37%, зокрема, в будні дні - 26%.
"Це говорить про відірваність ціни від тієї якості послуг, яку пропонують ці готелі", - підкреслив О.Мазурчак.
У той же час ситуацію ускладнює конкуренція з боку власників квартир, які здають їх в оренду. За його словами, на сьогодні в столиці велика кількість квартир пустує, оскільки власники купували їх для вкладення вільного капіталу.
На думку першого заступника голови КМДА, необхідно шукати способи стимулювання готелів бюджетного сегмента покращувати якість послуг.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас