Через Олімпіаду обсяг продажів в інтернеті впав до мінімуму у Великобританії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через Олімпіаду обсяг продажів в інтернеті впав до мінімуму у Великобританії

249
Онлайн-продажі у Великобританії в серпні склали 8,1 відсотка від загального обсягу роздрібних продажів. Про це повідомляється в прес-релізі Національної статистичної служби Великобританії (Office for National Statistics, ONS).
Співвідношення онлайн-продажів до загального обсягу стало мінімальним з серпня минулого року. У повідомленні ONS наголошується, що такі результати пов'язані з проведенням Олімпіади, яка відвернула увагу британців від покупок в інтернеті. На скільки відсотків онлайн-продажі впали в річному або місячному вирахуванні - не уточнюється.
Інтернет-індустрія займає істотну частку в структурі ВВП Великобританії. За підрахунками The Boston Consulting Group, в 2010 році інтернет-індустрія принесла Великобританії 121 мільярд фунтів (196 мільярдів доларів), або 8,3 відсотка ВВП – більше, ніж у будь-якій іншій країни з "великої двадцятки".
При цьому загальний обсяг продажів у Великобританії в серпні, в порівнянні з липнем, впав всього на 0,2 відсотка, тоді як аналітики очікували спаду на 0,4 відсотка. Про це пише The Guardian. У річному вирахуванні роздрібні продажі виросли на 2,7 відсотка.
Олімпіада мала позитивний вплив на продажі одягу, взуття і спортивних товарів. Втім, частково ONS пояснює такі результати продажем футбольних майок у зв'язку з проведенням Чемпіонату Європи з футболу.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас