Французи хочуть купити виробника плавлених сирків "Дружба" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Французи хочуть купити виробника плавлених сирків "Дружба"

1104
Власник виробника плавлених сирків "Дружба" і "Янтар" - московського заводу "Карат" - почав переговори з французькою групою Bel про продаж свого бізнесу. Про це пише газета "РБК daily" з посиланням на неназвані джерела на ринку і в самому виробнику сирків.
В даний час "Карат" належить підприємцю Володимиру Корсуну. За даними видання, через великі борги компанії сума операції може скласти всього 500 мільйонів рублів.
Крім Bel, переговори ведуться з іншими потенційними інвесторами, але вони не розкриваються. Розглядаються два варіанти продажу компанії: через додаткову емісію та за допомогою реалізації частки власників.
У той же час, Корсун спростував газеті інформацію про продаж "Карата". Французька компанія десять років тому вже намагалася придбати цей завод, але отримала відмову. Видання зазначає, що в різний час пропозиції про купівлю або співпрацю з "Каратом" надходили багатьом гравцям російського ринку, в тому числі компаніям "Вімм-Білль-Данн", "Юнімілк", "Молвест", а також західним Valio, Arla Foods, Lactalis, Hochland.
Фінансові труднощі у заводу "Карат" почалися в 2007 році, що було пов'язано з дефіцитом сировини і дворазовим зростанням цін на неї. Повідомлялося, що в 2008 році виробник плавлених сирків активно шукав інвестиції для продовження своєї діяльності. До кінця 2009 року загальна кредиторська заборгованість підприємства становила 2,54 мільярда рублів.
У 2010 році ділова преса повідомляла, що "Карат" може купити влада Москви, яка на той момент була одним з найбільших кредиторів підприємства. У листопаді 2011 року до суду було подано позов про банкрутство "Карата" від одного з виробників молока, що належить уряду Москви. В кінці травня стало відомо, що 46 відсотків виробника сирків купила група "Російські фонди".
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас