Азаров погрожує електрометалургійним підприємствам націоналізацією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров погрожує електрометалургійним підприємствам націоналізацією

1315
У разі якщо на електрометалургійних підприємствах України власниками не будуть виконуватися інвестиційні зобов'язання, буде ініційовано питання про повернення підприємств у державну власність. Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров на нараді з питань розвитку вітчизняних підприємств електрометалургії.
"Ми налаштовані дуже вимогливо підійти до власників підприємств. І якщо аналіз покаже, що інвестиційні зобов'язання не виконуються і не збираються виконуватися, то може постати питання про те, щоб ці підприємства повернути державі. А як ви хотіли, щоб ми розмовляли? Умовляннями? Не та зараз ситуація, щоб займатися умовляннями", - звернувся Азаров до представників підприємств.
Голова українського уряду назвав можливість розгляду такого питання абсолютно нормальною цивілізованою практикою. "І всі наші посадові особи, які відповідають за роботу цієї галузі, повинні проявити принциповість. І не тільки в цій галузі, а й у всіх інших", - додав він.
Прем'єр висловив стурбованість ситуацією, яка спостерігається в електрометалургійній галузі. Він вважає, що потрібно подивитися на перспективу модернізації підприємств галузі, зниження споживання електроенергії.
При цьому Азаров нагадав, що уряд вже надавав пільговий тариф на електроенергію для підприємств галузі: "А як було цей час використано?"
Прем'єр також заявив, що у відносинах між владою і власниками електрометалургійних підприємств не може бути "вулиці з одностороннім рухом". За його словами, уряду необхідно чітко знати, що підприємства зроблять з тими ресурсами, які вони можуть в тому або іншому вигляді отримати від уряду.
Як повідомлялося, раніше в українському уряді заявили про намір створити міжвідомчу робочу групу для узгодження тарифів на електроенергію для електрометалургійних підприємств Запорізької області.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас