Мавроді створює партію МММ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мавроді створює партію МММ

3082
Найвідоміший в Росії творець фінансових пірамід Сергій Мавроді оголосив про створення Всеросійської політичної партії МММ. Установчий з'їзд організації пройшов напередодні в Курську під девізом "Мы меняем мир". "Реакція досить бурхлива!" - заявив Мавроді на своєму персональному сайті.
У неділю в Курську відбувся установчий з'їзд партії МММ, головою якої став засновник фінансової піраміди МММ Сергій Мавроді, який раніше обвинувачувався в незаконній підприємницькій діяльності та шахрайстві. Головою центрального комітету партії став колишній депутат Курчатовських міських зборів Олексій Муратов.
"З'їзд відбувся. І це дуже здорово. На ньому були присутні делегати майже 50 регіонів країни. Ми відправили наші документи в Мін'юст. Вважаю, з їхнього боку не повинно бути ніяких зауважень. Принаймні, ми оформили всі документи відповідно до закону", - розповіла уповноважена особа партії Віктор Таран.
Програма з'їзду більше нагадувала розважальну - він завершувався вечерею, названою "вечором знайомств", після чого учасники форуму відправилися на гру-квест.
"Нашим завданням, - йдеться в поширеному МММ повідомленні, - є справедливий перерозподіл коштів, їх раціональне використання та турбота про оточуючих. А найголовніше - це зміна системи цінностей і ставлення до матеріальних благ. Наш головний лозунг: "Мы меняем мир".
На початку серпня Мавроді дав старт масштабному партійному будівництву: "Я оголошую про початок суспільно-політичної роботи нашої системи. Доручаю її колишнім депутатам Олексію Муратову, Віктору Тарану та Євгену Генкіну, які мають вже досвід суспільно-політичної роботи. І, я вважаю, вони з користю застосують її в МММ". Муратов і Таран - колишні депутати міської думи міста Курчатова Курської області. У квітні вони склали з себе повноваження депутатів і вийшли з партії "Єдина Росія". "Прошу вас звільнити мене у зв'язку з тим, що зможу більш ефективно допомагати людям, розвиваючи соціальну мережу МММ", - написав Муратов у своїй заяві та уточнив, що цілі і завдання "Єдиної Росії" розходяться з ідеями МММ.
Крім партбудівництва прихильники Мавроді намагаються потрапити і в координаційну раду (КР) російської опозиції. Про це повідомив у своєму блозі голова виборного комітету депутат єкатеринбурзької міської думи Леонід Волков. "За останні два дні на пошту комісії, що займається відбором кандидатів, надійшло близько 30 однакових заявок", - стверджує він. Однак всі вони заповнені неправильно. "Платіжка оформлена правильно. Паспортні дані надані. А от всі інші поля майже не заповнені: і коротка, і повна інформація про себе складається з двох лише слів: "Звичайна людина", - написав Волков. На думку опозиціонера, дії прихильників Мавроді нагадують "фіктивну угоду". "Будуть розповідати нам про те, що Мавроді - найяскравіший опозиціонер і без нього і його прихильників ніякі вибори в КР неможливі, і що без Мавроді немає демократії", - припустив Волков. Поки серед зареєстрованих кандидатів у КР тільки одна "звичайна людина" - Андрій Олексійович Кім.
Засновник фінансової піраміди і раніше брав участь у політичній діяльності. У 1994 році він був обраний депутатом Державної думи на довиборах у Митищинському районі Московської області, причому кандидатом зареєструвався він, перебуваючи в СІЗО. У зв'язку з обранням він був випущений на свободу, але вже через рік був позбавлений депутатського мандата, ставши першим законодавцем, до якого колеги застосували такі санкції. У 1996 році він спробував зареєструватися на виборах президента Росії, але тоді ЦВК відмовила йому в реєстрації.
У 2003 році Мавроді був знову заарештований - заснована ним у 1989 році фінансова піраміда МММ за вісім років існування залучила кошти 15 млн вкладників, але врешті-решт була визнана банкрутом. Суд засудив його до чотирьох з половиною років позбавлення волі за шахрайство та ухиляння від сплати податків. Однак на початку 2012 року Мавроді створив нову піраміду - МММ-2011. На початку червня прокуратура Москви визнала цей проект замахом на шахрайство. Було порушено кримінальну справу, але розслідування так і не було завершено.
Діяльність підприємця так і не була припинена, а сам він, закривши МММ-2011, оголосив про новий проект - МММ-2012.
Навесні цього року Мавроді заявив, що створив політичну партію і в Україні. Вона була зареєстрована ще на початку травня 2012 року. "В Україні створена політична партія МММ, зараз будемо висуватися на вибори у Верховну раду. Я вважаю, цей крок не тільки підніме бойовий дух, додасть нових сил і впевненості всім учасникам, але і дозволить провести потужну рекламну кампанію в Україні", - прокоментував тоді підприємець. Українські закони дозволяють брати участь у виборах всім зареєстрованим на момент оголошення дати голосування партіям, так що перед цим партійним проектом Мавроді, який має як російське, так і українське громадянство, нема жодних перешкод.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас