Порошенко вважає, що Україна має конкурентну перевагу в світлі продовольчої кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко вважає, що Україна має конкурентну перевагу в світлі продовольчої кризи

Аграрний ринок
563
Зараз закінчується ера впливу країн, які володіють нафтою та газом, і починається ера країн, які мають продовольчі запаси. Про це під час саміту YES у Ялті сказав міністр економічного розвитку та торгівлі України Петро Порошенко.
"Вважаю, зараз ми є свідками кінця тієї ери, коли найбільш привілейованими країнами були ті, які мали нафту та газ. Я вважаю, у наступні десятиліття найбільш привілейованими країнами будуть ті, які будуть мати запаси їжі та води. Особливо у світлі продовольчої кризи у світі. Тому зараз Україна має конкурентну перевагу", – зауважив П.Порошенко.
Він відзначив, що наразі все залежить від того, як Україна використає цю перевагу. "Сьогодні все залежить від того, як ми використаємо ці переваги, як ми зможемо наростити довіру інвесторів, підвищити продуктивність нашого сільськогосподарського сектору. Я вважаю – це виклик для України як для країни в цілому, так і її для економіки", – додав він.
Нагадаємо, з 13 по 16 вересня 2012 р. в Лівадійському палаці Ялти пройде 9-та Ялтинська щорічна зустріч "Україна і світ: долаючи завтрашні виклики разом", організована "Ялтинською європейською стратегією" (YES) у партнерстві з Фондом Віктора Пінчука. Більше 200 провідних представників політичних, ділових і громадських кіл з понад 20 країн світу обговорять основні глобальні виклики та їх вплив на Європу, Україну та світ.
Основною темою 9-ї Ялтинської щорічної зустрічі стануть ключові трансформації, які вже сьогодні формують майбутнє глобального світу. Дискусії форуму будуть присвячені майбутньому світової економіки, питанням нового світоустрою та безпеки, можливим моделям розвитку капіталізму.
Особливу увагу буде приділено ролі інновацій та лідерства в трансформації економіки та суспільства. Серед тем обговорення - майбутнє Європейського союзу, енергетичні проблеми, а також внутрішні і зовнішні виклики, що стоять перед Україною.
Щорічні зустрічі YES в Лівадійському палаці Ялти стали відкритим майданчиком для обговорення нових ідей і поглядів щодо шляхів розвитку Європи, України і всього світу. Ці форуми збирають більше 200 політиків, дипломатів, державних діячів, журналістів, аналітиків і бізнесменів з понад 20 країн світу. Діалог щодо глобальних викликів забезпечує ширше бачення внутрішньої ситуації в Україні, її розвитку і перспектив у сучасному світі. Він також є стимулом для пошуку точок дотику у відносинах між країнами, спільних інтересів і цінностей.
Провідні світові лідери думок представляють в Ялті своє бачення нинішніх і майбутніх процесів у всіх сферах життя суспільства. У 2010 і 2011 роках заходи відкривали президенти Віктор Янукович, Броніслав Коморовський, Шимон Перес. Серед доповідачів Ялтинських зустрічей також були Кофі Аннан, Егемен Багіш, Карл Більдт, Тоні Блер, Віктор Вексельберг, Джеймс Вулфенсон, Сергій Глазьєв, Вільям Клінтон, Андрій Костін, Пол Кругман, Олексій Кудрін, Леонід Кучма, Юрій Мільнер, Лоуренс Саммерс, Радослав Сікорський, Хав'єр Солана, Домінік Стросс-Кан, Строуб Телботт, Ніл Фергюсон, Владімір Філат, Йошка Фішер, Штефан Фюле, Віктор Черномирдін, Герхард Шрьодер та інші.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас