Підняття пенсій чорнобильцям може бути проблематичним - Тігіпко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підняття пенсій чорнобильцям може бути проблематичним - Тігіпко

Казна та Політика
435
Віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко вважає проблематичним подальше підвищення пенсій чорнобильцям.
Про це він заявив на прес-конференції в Донецьку.
"Ми зробили певні кроки. Але подальше підвищення пенсій для нас проблематично. Бо пенсія чорнобильця в 2 рази вища від середньої пенсії по країні", - зазначив Тігіпко. Також він підкреслив, що мінімальні пенсії чорнобильців знаходяться на рівні пенсій учасників бойових дій.
За словами Тігіпка, уряд має намір закладати в бюджеті певні суми і поступово виконувати рішення судів, які передбачають суттєве збільшення пенсійних виплат ліквідаторам аварії на ЧАЕС.
Як повідомлялося раніше, у жовтні 2011 року на засіданні Верховної Ради Тігіпко пообіцяв збільшення середніх пенсій інвалідам-чорнобильцям у 2012 році на 25% до 2,9 тис. гривень. 30 вересня 2011 року Кабмін та громадські організації воїнів-афганців та чорнобильців домовилися створити консультаційні ради з врегулювання питань соціального захисту цих категорій громадян.
20 вересня 2011 року понад 3 тис. страйкарів пікетували будівлю Ради, зажадавши у парламенту не ухвалювати законопроект №9127, яким, зокрема, Рада має намір уповноважити Кабмін встановлювати порядок і розмір компенсацій пільговикам.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас