Кабмін виділив 120 млн грн на утилізацію небезпечних відходів в Івано-Франківській області — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін виділив 120 млн грн на утилізацію небезпечних відходів в Івано-Франківській області

202
Кабінет міністрів України вирішив виділити Івано-Франківській обласній державній адміністрації (ОДА) 120 млн грн на вивезення та утилізацію відходів гексахлорбензолу, що знаходяться на полігоні в зоні консервації Домбровського кар'єру в Калуському районі.
Відповідне рішення закріплене урядовою постановою №657-р від 18 червня. Кошти виділяються з Державного фонду охорони навколишнього середовища за рахунок залишків, які утворилися у ньому станом на початок 2012 року.
Як повідомлялося, у вересні 2010 року держпідприємство "Національний центр поводження з небезпечними відходами" при Міністерстві охорони навколишнього природного середовища почало ліквідацію полігону гексахлорбензолу в Калуші. У 2010-2011 рр. з полігону вивезли на переробку до Великобританії близько 16 тис. тонн гексахлорбензолу.
За документами, на полігоні значилося 11,4 тис. тонн гексахлорбензолу, але насправді його виявилося набагато більше.
Роботи з вивезення гексахлорбензолу з Калуша проводить ізраїльська компанія SI Group Consort Ltd.
Гексахлорбензол - хімічна сполука, що застосовується для боротьби з сажковими грибками злаків; входить до складу протруйників насіння. Має високу токсичність, яка проявляється вже при надзвичайно малих дозах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас