Азаров: "Своє – краще" - це суть політики Уряду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: "Своє – краще" - це суть політики Уряду

499
До кінця поточного року необхідно виробити сучасне управлінське рішення, яке забезпечило б керований в ринкових умовах розвиток промисловості. На цьому наголосив Прем’єр-міністр України Микола Азаров під час засідання Кабінету Міністрів 12 вересня 2012 року.
"Треба дуже уважно і фахово поставитися до ідеї і, власне, завдання Президента: вдосконалити управління модернізацією промисловості. Саме так: управління не промисловістю, а її модернізацією.
До кінця року треба знайти таке сучасне управлінське рішення, яке забезпечило б керований в ринкових умовах розвиток промисловості", - підкреслив Микола Азаров.
Прем’єр-міністр звернув увагу міністрів економічного розвитку і торгівлі, інфраструктури, енергетики та вугільної промисловості, аграрної політики та продовольства на виконання завдань, визначених як першочергові Президентом України на нараді у Дніпропетровську: якомога швидше та ефективніше розширити внутрішній ринок, стимулювати збут вітчизняної продукції.
При цьому Микола Азаров висловив переконання щодо важливості виробничої кооперації всередині країни, додавши, що "своє – краще" повинно стати не просто гаслом – це суть політики Уряду.
За його словами, виконання цього завдання сприятиме забезпеченню соціальної політики влади, на чому наголошує Президент, спрямованої на підвищення якості життя та добробуту людей, наданню кожному громадянину можливості працювати, достойно забезпечувати свою родину, самореалізуватися. А сильна соціальна політика, відзначив Голова Уряду, ґрунтується на сильному реальному секторі економіки.
Тому, наголосив Прем’єр-міністр, "Уряд має створити комплексну, скоординовану в товарних позиціях і виробничих планах програму "промислового самозабезпечення". Він нагадав, що будівництво шляхопроводів і мостів Уряд починав з того, що змушений був закуповувати мостові конструкції в Росії. "Але коли поставили вимогу відмовитись від імпорту металоконструкцій, це буквально вдихнуло життя у кілька вітчизняних підприємств, і будуються нові.
Дуже швидко ми отримали кращу за якістю і за ціною українську продукцію", - зауважив Микола Азаров, додавши, що на Харківському тракторному заводі поставив завдання перейти переважно на вітчизняні комплектуючі. Він впевнений, що це буде зроблено з великою користю для вітчизняних агрегатних, електротехнічних, інструментальних виробництв тощо.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас