Під Новий рік ціни на продукти піднімуться, але вибори тут ні при чому - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Під Новий рік ціни на продукти піднімуться, але вибори тут ні при чому - експерти

419
Після парламентських виборів ціни на продукти можуть піднятися на 10%, а курс гривні підвищиться незначно.
Про це на прес-конференції в прес-центрі ГолосUA повідомив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.
"Українці перед Новим роком будуть набирати споживчі кредити під 40%, будуть купувати товари, в основному імпортні, і будуть говорити, що дуже швидко зростає споживче кредитування. У нас дуже люблять політизувати життя українців, забуваючи, що український народ досить прагматичний і любить шукати варіанти хорошого життя, не дивлячись на всі проблеми", - відзначив Охріменко.
За його словами, що стосується цін, в Україні є офіційна інфляція і реальна інфляція. Ці цифри не збігаються, тому, на сьогоднішній день в Україні навіть офіційно скажуть, що в країні реально зростають ціни. У результаті, якщо до Нового року ціни зростуть на 10%, то за рік - близько 5%.
У той же час, екс-заступник голови НБУ Сергій Яременко зазначив, що жодних змін в економіці після виборів не відбудеться.
"Зміняться просто люди (при владі), але і ті, і інші несуть одну модель економічного розвитку. Політики тільки декларують, що одні кращі від інших, але нічого реально ні ті, ні інші не пропонують. Всі політики спрямували свої погляди тільки на видаткову частину бюджету, а як формувати дохідну, ніхто не говорить. У нас поставили за мету - не забезпечити економічне зростання, а тримати інфляцію, але такими методами, які вбивають українську економіку", - упевнений експерт.
Експерти також зійшлися на думці, що курс гривні після виборів залишиться стабільним, а підвищення можливе в межах 8-15%, що незначно відіб’ється на житті простих українців.
За матеріалами:
ГолосUA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас