Азаров звинувачує у падінні гривні продажних експертів і ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров звинувачує у падінні гривні продажних експертів і ЗМІ

Валюта
4190
Прем'єр-міністр Микола Азаров звинувачує комерційні банки в штучному створенні ажіотажу навколо курсу гривні відносно долара.
Про це він заявив під час робочої поїздки в Донецьку область.
"Прості люди не будуть створювати штучного ажіотажу навколо курсу. Його створюють банки, які можуть собі дозволити наймати продажних експертів та засоби масової інформації, таким чином нагнітаючи істерію і змушуючи простих людей купувати нікому не потрібні долари. А потім, реалізовуючи їх, отримувати великі гроші", - зазначив Азаров.
За його словами, припинити спекуляцію на валютному ринку може тільки жорсткий контроль ситуації.
"Вся ця історія виїденого яйця не варта", - сказав він.
За словами Азарова, уряд звернувся до керівництва Національного банку з проханням про застосування серйозних санкцій до винних у ситуації, що склалася.
Як повідомляло агентство, 4 вересня гривня на міжбанку різко девальвувала (на 4,5 коп. до 8,1750 UAH/USD), причому у фінальній частині торгів котирування досягали рівня 8,1780-8,1900 UAH/USD.
Національний банк у цей день не виходив з інтервенціями на міжбанк.
Банкіри вважають ослаблення гривні ситуативним і пов'язують його, в тому числі, з виплатою в кінці серпня доходу за держоблігаціями, з придбанням валюти Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" для розрахунків з "Газпромом", а також з девальваційними очікуваннями учасників ринку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас