Найбільший у світі конкурс технологій подвоює свій призовий фонд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший у світі конкурс технологій подвоює свій призовий фонд

400
Корпорація Microsoft (США) оголосила про відкриття реєстрації на участь в одинадцятому за рахунком найбільшому в світі конкурсі технологій Imagine, і, зокрема, про збільшення призового фонду у конкурсі.
Про це повідомили в прес-службі "Майкрософт Україна". Як наголошується в повідомленні, "щоб надихнути ще більше студентів на участь у конкурсі та заохотити інноваційні розробки", Microsoft вводить три ключові категорії - Розвиток суспільства, Ігри та Інновації, а також збільшує більш ніж в два рази грошовий фонд за призові місця - до 300 тис. дол.
За минулі 10 років у Imagine Cup взяли участь понад 1,65 млн студентів по всьому світу, створюючи додатки та ігри, які спрямовані на вирішення важливих соціальних проблем. У 2013 році конкурс буде будуватися на ключових напрямках, найбільш популярних серед студентів в останні 10 років, - соціальний вплив і ігри, крім цього, змагання більше зосередиться на інноваціях і підприємницьких ідеях.
Студенти зможуть змагатися в наступних категоріях: Розвиток суспільства (додатки, розроблені на платформі Microsoft, які мають найбільший потенціал позитивно вплинути на людство); Ігри; Інновації (додатки, які надихають користувачів і дають їм щось нове).
Грошові призи за перемогу в кожній з номінацій в 2013 році подвояться і становитимуть 50 тис., 10 тис. і 5 тис. дол. за перші три місця.
На додачу до участі в основних категоріях, студенти можуть також зареєструватися для участі в онлайн-змаганнях, зосереджених на конкретних технологіях і платформах, включаючи Windows 8, WindowsAzure і WindowsPhone. За перемогу в цих номінаціях грошові призи також збільшуються і складуть 10 тис., 5 тис. і 3 тис. дол. за перші три місця.
Фінал змагання відбудеться в липні 2013 року в Санкт-Петербурзі. Всі фіналісти зможуть подати заявку на грант Microsoft Imagine Cup із загального трирічного фонду грантів на 3 млн дол, які є інвестицією Microsoft в підтримку студентів і допомагають втілити їхні ідеї. Як зазначив директор департаменту стратегічних технологій "Майкрософт Україна" Андрій Терехов, ImagineCup є початком шляху для багатьох молодих підприємців, винахідників, дизайнерів. Зокрема, в цьому році він дав поштовх для розвитку інноваційної ідеї української команди quadSquad, яка перемогла в міжнародному фіналі в Сіднеї. Їх рішення, що допомагає спілкуватися людям з обмеженнями слуху та мови, вже зацікавило низку організацій по всьому світу.
Imagine Cup - це міжнародний студентський конкурс проектів у сфері інформаційних технологій, який заснувала корпорація Microsoft. У 2011 р. в конкурсі взяло участь понад 350 тис. студентів з 183 країн світу.
Заснована у 1975 році корпорація Microsoft є світовим лідером у галузі розробки програмного забезпечення, а також у наданні послуг та рішень. З 2003 року в Україні працює компанія "Майкрософт Україна", до завдань якої входить розвиток ринку програмного забезпечення, а також впровадження і локалізація новітніх технологій на території України.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас