Азаров: Щоб зробити реалістичний бюджет, мені не потрібні порадники — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Щоб зробити реалістичний бюджет, мені не потрібні порадники

Казна та Політика
1815
Прем'єр-міністр Микола Азаров відзначає, що робота місії Міжнародного валютного фонду в Україні матиме технічний характер. Про це він заявив в інтерв'ю "5 каналу". "Мені для того, щоб зробити реалістичний бюджет, не потрібні ніякі порадники, я перш за все сам відповідаю за стабільність в країні, і тому в інтересах уряду зробити реалістичний бюджет. А з МВФ дискусії триватимуть на звичайні теми: це реалістичність доходів бюджету, це ті заходи уряду, які будуть реалізовуватися з точки зору забезпечення економічної стабільності в країні, це грошово-кредитна політика національного банку. Традиційні питання, які безумовно будуть стояти на порядку денному місії", - сказав М.Азаров.
Також він зазначив, що під час роботи місії МВФ в Україні будуть порушені питання роботи "Нафтогазу", роботи житлово-комунального господарства. "Мені здається, тут є низка моментів і економічних, і політичних. Я вважаю, що технічна місія не має таких повноважень, такої відповідальності, щоб ухвалювати рішення про продовження кредитування", - підкреслив голова уряду. М.Азаров зазначив, що завданням технічної місії МВФ є підготовка спільної оцінки бюджетної ситуації. Говорячи про кроки, які буде вимагати МВФ від України, прем'єр-міністр зазначив: "Кроки традиційні: дефіцит бюджету не повинен бути більше 3%". При цьому він зазначив, що в Європі у зв'язку з фінансовою кризою ніде не витримуються ці рамки дефіциту бюджету, а від України вимагають знизити дефіцит до 1,7 - 2%.
"Так що у нас є свої погляди на цю ситуацію, і ми два роки спокійно обходимося без кредиту МВФ, у нас є свої підходи з точки зору продовження програми. Якщо це продовження програми сприятиме розвитку економіки, ми за, якщо програма буде працювати на зниження обсягу ВВП, то ми проти", - підкреслив М.Азаров
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас