Янукович забракував монополію БТІ на техінвентаризацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович забракував монополію БТІ на техінвентаризацію

1266
Президент України Віктор Янукович застосував право вето до закону №10286 "Про технічну інвентаризацію об'єктів нерухомого майна", який залишає тільки за БТІ право проводити техінвентаризації. Про це повідомляє прес-служба голови держави.
"Закон, що надійшов на підпис, викликає зауваження через фактичне збереження монополії існуючих комунальних підприємств - бюро технічної інвентаризації на здійснення технічної інвентаризації об'єктів нерухомого майна.
Так, за законом організацію та забезпечення технічної інвентаризації об'єктів нерухомого майна здійснюють бюро технічної інвентаризації - комунальні підприємства та інші юридичні особи, які мають ліцензію на проведення технічної інвентаризації, які є суб'єктами технічної інвентаризації.
При цьому передбачається, що створення юридичних осіб, які мають намір здійснювати діяльність з технічної інвентаризації, можливо за умови, якщо мінімальний розмір їхнього статутного капіталу складе 10 млн. гривень.
Крім того, встановлення законом різних вимог до суб'єктів господарювання, які будуть здійснювати один вид діяльності, а також неможливість здійснення такої діяльності фізичними особами - підприємцями фактично є створенням привілеїв для БТІ комунальних підприємств в здійсненні зазначеного виду господарської діяльності.
У той же час запропоновані законом вимоги щодо юридичних осіб, які мають намір здійснювати діяльність з техінвентаризації нерухомого майна, є дискримінаційними в порівнянні з умовами, передбаченими законом для існуючих комунальних підприємств бюро технічної інвентаризації, і такими, які не відповідають конституційним нормам", - йдеться в пропозиціях Президента.
Крім того, Президент впевнений, що переважна більшість положень закону, що надійшов на підпис, не визначає достатні і досконалі механізми правового регулювання і містить внутрішні суперечності, що свідчить про неповноту правового регулювання відносин.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас