Facebook знову підозрюють у порушенні приватності даних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook знову підозрюють у порушенні приватності даних

315
Влада Німеччини відновила розслідування проти найбільшої в світі соцмережі Facebook, звинувачуючи її в створенні великої бази даних фотографій користувачів без їхньої згоди для забезпечення роботи своєї технології розпізнавання облич, повідомляє The New York Times.
Розслідування, яке почалося в червні 2011 року, було рік потому припинено, заявив Йоханнес Каспар, представник відомства, що забезпечує захист інформації. Однак, за його словами, після невдалих спроб переконати Facebook внести зміни в політику дотримання приватності даних користувачів, розслідування було вирішено відновити.
"Ми кілька разів зустрічалися з представниками Facebook, проте вони відмовлялися співпрацювати з нами з цього питання", - заявив Каспар.
Регулятори ринку вимагають від Facebook знищити базу даних фотографій користувачів, зібрану в Німеччині, і внести зміни в налаштування сайту, щоб отримання згоди на використання особистих фотографій для роботи технології розпізнавання облич стало обов'язковим.
Функція розпізнавання облич на Facebook, запущена в більшості країн в червні 2011 року, покликана спростити процес додавання міток до фотографій, що завантажуються на сервіс.
Користувачу не потрібно відзначати друзів вручну на кожному зображенні - сервіс робить це самостійно, а користувачу залишається тільки підтвердити вибір.
Подібне нововведення викликало неоднозначну реакцію у влади країн Євросоюзу, де за законом компанія повинна отримати згоду людини на використання її особистої інформації.
Facebook визнала, що компанія дійсно збирає біометричні дані користувачів, однак заявляє, що подібна практика легальна в Ірландії, де розташована європейська штаб-квартира соцмережі, і заперечує порушення законів ЄС.
За результатами переговорів з владою Ірландії, Facebook погодилася детально пояснити європейським користувачам принципи дії технології розпізнавання облич.
За словами Каспара, він планує завершити розслідування найближчим часом і направити Facebook формальну вимогу знищити базу даних. За даними NYT, в разі відмови він може оштрафувати соцмережу на 25 тисяч євро. Крім того, він може подати позов і спробувати в судовому порядку змусити Facebook внести зміни в роботу сервісу в Німеччині.
Нагадаємо, що в червні поточного року Facebook домовилася про купівлю сервісу з розпізнавання облич на фотографіях Face.com. Проте технології цього сервісу в розслідуванні влади Німеччини поки не згадуються.
Німеччина вже не вперше висуває претензії до Facebook через принципи використання даних користувачів. У березні поточного року суд Німеччини ухвалив, що соцмережа не інформує належним чином своїх користувачів про те, як вона розпоряджається імпортованими з інших ресурсів електронними адресами їхніх друзів.
Число користувачів найбільшої в світі соцмережі Facebook перевищує 955 мільйонів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас